رئیس اتاق بازرگانی: اقتصاد ایران ۵۷ درصد سقوط کرده و این هشدار جدی است

رئیس اتاق بازرگانی: اقتصاد ایران ۵۷ درصد سقوط کرده و این هشدار جدی است

رئیس اتاق بازرگانی: اقتصاد ایران ۵۷ درصد سقوط کرده و این هشدار جدی است

Blog Article

اقتصاد ایران در سال گذشته معادل نیمی از اقتصاد امارات و یک سوم اقتصاد ترکیه یا عربستان بوده است. تولید ناخالص داخلی به زبان ساده یعنی ارزش محصولات تولیدی و خدمات انجام شده طی یک سال. آمارهای بانک جهانی بر اساس «نرخ جاری قیمتها و نرخ آزاد دلار» تولید ناخالص داخلی ایران را محاسبه کرده است. این نحوه محاسبه تولید ناخالص داخلی، حجم واقعی اقتصاد یک کشور را نشان میدهد. اما راههای دیگری برای اندازهگیری اقتصاد کشور نیز وجود دارد که معمولا برای نشان دادن تغییرات و رشد اقتصادی استفاده میشود و فاکتورهایی مانند تورم و نوسانات ارزی در آن دخالتی ندارد. برای نمونه محاسبه تولید ناخالص داخلی یک کشور بر اساس «قیمتهای ثابت سال پایه» یکی از این روشهاست. بر اساس آمارهای خود بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس قیمتهای ثابت سال ۲۰۱۰، در سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰.۷ درصد کاهش یافته است. صندوق بینالمللی پول نیز بر همین اساس نرخ رشد اقتصادی کشورها را محاسبه میکند.

رشد اقتصادی ایران در دهه ۱۹۷۰ بهطور فزایندهای به درآمد نفت وابستگی پیدا کرد. ۷۹ درصد از کل درآمد دولت(سایر بخشهای اقتصاد و مناطق کشور در این دوره الگوی رشد یکسانی را تجربه نکردند .کشاورزی، صنایع سنتی و نیمه سنتی و بخش خدمات به اندازه صنایع تولیدی «مدرن» رشد نکرد. صنایع مدرن با حمایت دولت فقط ۶ درصد از اشتغال صنعتی را تشکیل میداد. اشتغال عمومی در مناطق شهری با کاهش فرصتهای اشتغال در مناطق روستایی و صنایع سنتی افزایش یافت. نسبت خود اشتغالی ایرانیان در این دوره ثابت ماند. مهمترین دستاورد دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ رشد طبقه متوسط بود. روشنفکران حرفهای از جمله این طبقه جدید بودند که متخصصان نامیده میشدند. وجه مشترک آنها تخصص حرفهای، فرهنگی یا اداری بود که از طریق آموزش مدرن به دست آمده بود. نرخ باسوادی و امید به زندگی در ایران نسبت به خاورمیانه بالا است. نرخ بیکاری نیز همین شرایط را دارد و تورم سالانه در حدود ۲۰٪است. ایران همچنان به استخراج نفت و گاز طبیعی برای صادرات وابسته است.

پارك بازاریابی ایران اولین شرکت مشاوره بازاریابی و آموزش بازاریابی از سال ۱۳۸۶ با هدف مطالعه و اجرای پروژه های مدیریت بازاریابی ، برندسازی ، فروش و تجاری سازی وارد عرصه اقتصاد کشور گردید . در همین راستا نیز با گردآوری متخصصان مجرب در قالب اتاق فکر بازاریابی یکی از قوی ترین هسته های بازاریابی کشور را ايجاد نمود. و به تبع آن نیز با تشکیل باشگاه بازاریابان ایران گامی بلند در توسعه مدیریت بازاریابی در ایران برداشت. امضا تفاهم نامه بازاریابی با شرکت های مشاور بازاریابی بین المللی جهت توسعه علم بازاریابی در داخل کشور و امضا قرارداد بازاریابی با موسسات تحقیقات بازار بین المللی روند تحقیق و توسعه را در پارک بازاریابی ایران پایدار نموده است. مشاور بازاریابی و تبلیغات ، مشاوره مارکتینگ ، مشاور بازاریابی و فروش و همچنین مشاور بازاریابی و برندینگ به صورت یکپارچه و عملیاتی توسط تیم مشاورین و سیستم برنامه ریزی بازاریابی و فروش سیستماتیک ارائه می گردد.

استیو هانکه، اقتصاددان آمریکایی دانشگاه جان هاپکینز، در فروردین ۱۳۹۸، فهرستی از کشورهای فلکزده جهان منتشر کرد که ایران بخاطر وضعیت اقتصادی بحرانی و تورم بالا در کنار ونزوئلا که اقتصاد فروپاشیدهای دارد، یکی از کشورهای فلاکتزده معرفی شده بود. ایران مشکلات زیادی دارد. این کشور باید یک خانه تکانی جدی در اقتصادش انجام دهد و بنیانهای این اقتصاد را از نو بریزد. اگر ایران این وضعیت موجود را ادامه دهد، هیچگاه نمیتواند به اقتصاد جهانی وارد شود، حتی اگر همه تحریمهای بینالمللی هم بر طرف شود. چرا که اقتصاد این کشور بسیار آشفتهاست، سیستمی است که به نوعی وضعیتی سوسیالیست دارد و تقریباً نشانهای از بازار جهانی یا اقتصاد لیبرال در آن دیده نمیشود. از هر جهت این اقتصاد مشکل دارد، یکی از پاشنههای آشیل این اقتصاد، مشکلات ایران در منابع آب است. مدیریت آب در ایران حکومتی است، و حکومت توانایی این کار را ندارد. حکومت ایران خطوط قرمز فراوانی را اطراف موضوعات کشیدهاست.

Source

Report this page